Weekend i Bydalen

Jag och Katta startade vår resa i onsdags natt. Jag hämtade upp henne på Stockholms centralstation vid 23.45 och sen åkte vi direkt norrut 🙂 Vilken härlig roadtrip det blev… de 8 tim som vi körde kändes som 2 tim! 🙂 Med ett par stopp för att tanka och sträcka på benen så var det inga problem att köra hela natten.

Vi var framme vid 07:30 och möttes av Christian som var ute för att laga vattenpumpen som pajat! Både jag och Katta fick nog lite smått panik när vi insåg hur svårt det skulle bli att duscha och gå på toa… som tur var löste det lilla problemet sig under förmiddagen av den händige Christian! 🙂 Puh!
Jag och Katta fick vila ett par timmar (Det gick väl sådär) sen så begav vi oss iväg till backen för att hyra skidor och allt som hör till. Det roliga med den här helgen var att varken jag, Katta eller Markus åkt skidor innan! 🙂 Vi började i barnbacken, där jag trodde jag skulle stanna hela dagen men vi åkte väl ner två gånger från den innan vi tog liften upp i den ”vanliga” backen och skulle ge oss på den riktiga åkningen, Varför fega lixom?! Ner kommer man alltid 😉 Och shit vad kul det var, lite svårt första dagen men jag tycker vi alla gjorde ett jäkla bra jobb som lärde oss svänga så fort! Jag har alltid velat kunna åka skidor så jag hade verkligen bestämt mig för att klara och lära mig så mycket jag kunde 🙂

 

IMG_2064

IMG_2115

Efter den första dagen i backen så blev det lite mys i stugan med bastu! Vi var rätt slut efter en dag i backen för första gången kan jag tala om.
Andra dagen blev det en heldag i backen där Christian tyckte vi skulle åka upp ända till toppen och ge det ett försök, och ingen av oss är den som bangar så så blev det! Det var rejält brant på vissa ställen och Katta drog världens vurpa och bestämde sig för att gå ner, jag förstod henne! Jag plogade mig ner mestadels och likaså Markus. Christian däremot är ju värsta proffsåkaren på snowboard 🙂 Det är en grym känsla att känna att man klarat av att ta sig ner för en backe som man aldrig trodde skulle vara möjligt redan andra dan och jag kan säga att jag verkligen älskar att åka skidor. Det var precis lika kul som jag hoppats på – vilken frihetskänsla! Jag som älskar fart av alla dess slag blir ju lite av en fartdåre även när det kommer till detta 🙂

 

IMG_2297 IMG_2280 IMG_2217 IMG_2201

På lördagen kom Christians familj upp och vi gjorde sällskap i backen efter lunch. Vi fick följa med och åka genom hela ”systemet” i backen och det var verkligen en upplevelse och ett riktigt äventyr! Shit vad häftigt det var… högt, brant, vackert och bara harmoniskt! Jag drog min första vurpa också men det gick fint! Jag önskar jag kunde visa er fler bilder men det går inte av en massa anledningar som ni kommer förstå inom kort! Men jag hoppas dessa bilder kan summera en liten del av den fantastiska helgen vi haft!
På lördagskvällen när vi kom hem från backen så bjöd Cs mamma och Lasse oss på en utsökt middag och vi fick prova Kälknöl (Älgkött)  för första gången… sååå gott! Allt var så mysigt! Och efter middagen satt vi och bara prata, myste och njöt av en öppen brasa med en massa skratt!

 IMG_2314IMG_2317 IMG_2318 IMG_2334 IMG_2337

Kan med handen på hjärtat säga att den här helgen har varit den bästa på flera år. Så tusen tack Katta, Markus och Christian med familj! Ni alla är så himla härliga! <3