Svar på Frågestunden

Hej allihop! Tusen tack för alla frågor… det var väldigt många som handlade om maten och kalorier så jag har inte tagit med allas som var i olika varianter. Jag hoppas dessa ger er svar på det ni undrar över 🙂 Det är så svårt att veta.

Here we go!

Jag är så imponerad av vad du har åstadkommit. Så jag undrar hur många kalorier du äter per dag nu? Och hur mycket åt du på slottet? Du har även nämnt nånting om att det är viktigt att äta på rätt tider har jag för mig, kan du utveckla detta?

Just nu ligger jag på ett kaloriintag på 1800 kcal om dagen. Hur jag delar upp det kan t.ex. vara enligt nedan. Jag äter 5 ggr/dag och vid samma tidpunkter då kroppen ska hålla igång förbränningen och få en bra balans. Kl 9, 11, 13, 16, 19 är ungefärliga tider.

Frukost 450 kcal (Vanligtvis en smotthie på baban, minimjölk, hallon och ett ägg)
Mellis 250 kcal (Banan med keso och kakao eller Äpple, keso och kanel)
Lunch 450 kcal (Lax, potatis, broccoli och sallad)
Mellis 250 kcal (kesella med fun light stevia)
Middag 400 kcal (Kyckling, keso, avokado)

På slottet låg vi lite  lägre och det varierade  beroende på vecka och hur många träningstimmar vi fick in i veckorna med hänsyn till tv-inspelningar m.m. sista veckan på slottet när jag gick ner 6kg t.ex så valde jag själv att ligga som lägst och maxa träning och svett-träna otroligt mycket två dagar innan invägningen för att få maximalt resultat på vågen. Vätskan lägger man dock på sig igen när man börjar äta och dricka normalt på nån dag. Detta är ju inget som ger någon effekt hemma eller långvarigt utan var endast för tävlingen.

 

Jag undrar hur många timmar du tränar varje dag och hur många vilodagar du har i veckan nu om några alls?
Just nu vill jag gå ner några kilon för att nå min målvikt som jag vill leva med som är mellan 72-74kg. Det har varit otroligt stressigt och mycket efter finalen så jag har valt att inte jobba och lägga ett par månader på mig själv nu och avsluta resan jag påbörjade för att hitta en balans i sinnet. Så nu tränar jag 6 dagar i veckan med en vilodag. En vanlig träningsdag ser då ut såhär; morgonpromenad 1,5tim sedan ett pass vid lunch och ett pass på eftermiddagen 🙂 Så ca 4tim om dagen.
Skriver du träningsdagbok och i så fall, vad skriver du?
Nej, jag har allt i huvudet men på slottet och i början skrev jag ner i min dagbok både träning och kost.
När ni började träna på slottet, fick ni vilodagar då eller körde ni alla dagar redan från början?
Vi tränade någonting varje dag men vi hade vilodagar på invägningsdagen då det var inspelning hela dagarna. Men vi gjorde alltid vår morgonträning innan.
Vilka appar använder du för att hålla koll på träning och kost?
Jag använder bara Endomondo för att notera mina promenader/löpturer.
Ser ju på bloggen att du gör väldigt många träningstimmar fortfarande. Vad har du för mål nu?
Att nå min målvikt som jag vill leva med… bygga upp muskler och att äntligen få göra det i en lugn takt utan stress 🙂 Beräknar vara klar i augusti.
Har du ätit godis någon gång sen du kom hem från slottet?
Det har jag absolut, jag har haft otroligt tuffa perioder både innan och efter finalen. Skillnaden nu är att jag äter lite när jag väl gör det och inte köper 1kg och trycker i mig som jag gjorde förut. Jag tror inte på att plocka bort något helt… för då vill jag bara ha det mer. Men här är vi ju alla olika, det gäller att hitta något som funkar för en själv. Jag försöker hålla mig borta från godis så mycket jag bara kan.

Hur hinner du jobba människa???
Jag jobbade i två månader nu när finalen var över, det gick okej och det går att få ihop det med träning både före och efter jobbet. Allt handlar om att prioritera. Men jag har nu valt att sluta för att jag vill göra något annat och fokusera på mig själv ett par månader och ha fullt fokus på det.

Jag känner igen mig mkt i dig då din resa började och tänkte ta tag i det en gång för alla, man blir så otroligt inspirerad av att titta på hur duktiga ni alla är! Det som är svårast för mig tycker jag är maten, vad ska man följa är det GI, LCHF eller tallriks modellen? Vilken typ av kosthållning har ni följt? är det något särskilt som man bör tänka på?
Tack! 🙂 Som jag skrivit här tidigare så har vi kört på kaloriräkning. Det är så himla enkelt och bra tycker jag och det har fungerat för mig. Jag kan äta vad jag vill och räkna ut vilken mängd som funkar. Det här är så himla individuellt, man måste prova sig fram vad som passar bäst för var och en.

 

Vilken superkvinna du är och framförallt vilken inspiration!
När jag ser på programmen visas det mest när ni kör cardio, hur mkt cardio jämfört med styrka körde ni?
Jag sa tidigt till Mårten att jag ville maxa med allt som gick för att gå ner så mycket som möjligt och därför har jag bara kört cardio, ingen styrka alls. Det har varit individuellt… några av deltagarna körde lite styrka också. Men jag valde att bara köra förbränning… annars hade jag nog aldrig fått de siffror som jag fick vecka efter vecka och kunde matcha killarnas resultat. Muskler väger mer än fett. Och här måste jag påpeka igen… det jag gjort har med en TÄVLING att göra… inget som skall jämföras med ett vanligt liv här hemma 🙂
För att hålla din målvik hur mkt tränar du nu?
Jag har inte hittat den riktiga balansen än eftersom jag håller på att formar min kropp. Så nu tränar jag tre ggr/dag 6 dagar i veckan. Men sen kommer det bli 5 dagar i veckan för att hålla min vikt bara.
Vad äter du till frukost och mellanmål?
Frukost gör jag oftast en smoothie för det är gott och går snabbt. En favorit är med banan, minimjölk, is, hallon och ett ägg.

Hur har du jobbat på det mentala planet under denna resa?
Det har varit den absolut tuffaste och största delen med denna resa. Jag har jobbat otroligt mycket med att lära mig att tycka om mig själv. Acceptera att jag är bra som jag är, tro på mig själv och framförallt berömma mig själv. Jag behöver inte överprestera jämt utan jag kan leva också och njuta av vem jag är. Men jag har en lång bit kvar… det kommer ta flera år innan man blir klar med den mentala biten. Men jag har kommit på god väg och det känns underbart.

Vad tränar du nu? Fortfarande med PT? Hur ofta?
Hur ofta har jag svarat på ovan… jag kör powerwalks, springer, crosstrainer, bodycombat, bodypump och spinnig. Skall även börja simma nu. Sen kör jag en gång i veckan med Mårten 🙂

 

Hur gör du (och andra som går ner i så snabbt tempo) för att inte få ätstörningar och bara fortsätta neråt till för låga vikter eller sänka matintaget dag för dag? För mig som själv har en ätstörning känns det som en omöjlighet att kunna hålla allt på en så sund nivå, normal vikt och normalt matintag.
Där är vi alla olika, för mig ligger inte problemet där utan snarare tvärt om. Jag får kämpa med alla frestelser dagligen för att inte proppa i mig mer mat än vad jag ska ha. Allt handlar om att hitta en insikt i hur man vill se ut och vad som är bra tror jag. Jag har haft ett otroligt grovt matmissbruk och det kommer jag få leva och kämpa med resten av livet som med vilket annat missbruk som helst. Det jobbiga med detta är att man inte kan välja bort mat ur vardagen, det är något du alltid behöver för att överleva. Det blir lite som att skicka in en alkoholist på systemet 3 dagar i veckan för att bara köpa en öl när jag själv ska in och handla mat.

 

Inspirerats av dig till att skaffa pt och hittills gått ner 6 kg. Som många andra frågar – vilken träning? Hur mkt styrka o hur mkt cardio? Hur många timmar? Kör du pads eller vilken typ av träning? Och med maten, hur är det med fett och kolhydrater? Lycka till, du är så värd din livsförändring och är en sann förebild
Tack så mycket! 🙂 Personligen kör jag nästan bara cardio (Promenader, löpning, crosstrainer, bodycombat och spinning) klämmer in ett bodypump-pass i veckan för att köra igenom hela kroppen.
Jag räknar kalorier och försöker få i mig mest protein… men hur jag delar upp de olika är jag mindre duktig på. Jag är bara noga med att inte äta kolhydrater efter lunch.

 

Emma, du är så imponerande och har till synes verkligen viljan av stål!
Du som kommit en sådan bra bit på vägen kanske kan ge några tips till mig som ständig pendlar upp och ner i vikt, jag är en allt eller inget människa och mitt stora problem är att hitta en balans i vardagen mellan kost, träning, jobb och fritid. Jag skulle verkligen uppskatta dina råd och höra hur du har löst dessa problem.
Stort lycka till i framtiden!
Du har gjort ett kanonjobb i programmet, underbart att se!!
Tack snälla för fina ord! 🙂 Det är här den svåraste fråga man kan få för det är så otroligt olika från person till person. Man kan få alla tips, motivation, verktyg, hjälp m.m men det är du själv som måste bestämma dig och göra det. Det är du som måste ta dig upp på morgonen, stå emot frestelser, ha kontroll över vad du väljer att stoppa i munnen, göra alla timmar på gymmet.u måste hitta din anledning, varför du vill göra förändringen! För mig har det handlat om att jag så hemskt gärna vill bli ”normal” och inte må dåligt längre. Det har gjort att jag bestämt mig för att genomföra allt till 100% hur jobbigt det än varit. För det kommer vara jobbigt… du måste alltid offra något för att gå igenom en förändring.

 

Jag längtar till finalerna! Hejar på dig! Jag undrar hur lång tid som passerade mellan när ni först kom till slottet och när finalen var? Hur lång tid har nu gått sen finalen? Hoppas du känner för att arbeta inom träning och hälsa – du är en sån person som inspirerar andra!
Vi åkte till slottet 1 oktober och finalen spelades in i mitten på mars så totalt varade tävlingen i 5,5 månad. Att jobba inom hälsa och träning vore det bästa som kan hända mig, jag vill hjälpa andra med samma problem som mig själv! Vi får se vad framtiden kan erbjuda mig 🙂

 

Vill bara börja med att säga att du är helt otroligt. Så jäkla duktig och jag hoppas du vinner. Sen undrar jag hur du klarar svackor då kroppen skriker efter onyttigheter? Tex vid mens eller motgångar etc. Vad äter du då? Hur förebygger du dessa sug? Hur kommer du på banan igen utan att nedslås? Små ”tanketricks” som kan hjälpa till? Pepptalk till sig själv, vad kan det vara? Luddiga frågor, jag vet, men hoppas du förstår vad jag menar. Heja dig, du är en förebild. Kram
Tack snälla! Bra fråga! Det här är intressant för ni ska veta att jag haft sug och jag har inte alltid klarat av att motstå frestelser. Skillnaden är att jag idag ändå tar kontrollen, jag släpper inte och ger upp som jag gjorde innan. Det fina Mårten hjälpt mig med här är att man aldrig ska låta gårdagen spegla framtiden. Vi alla gör fel och vi kollapsar och faller tillbaka… det vi måste ändra på är att vi tar oss ur det, och blir starkare och bryter dåliga mönster. Att man nästa dag tränar lite extra och börjar om, med målet att hålla sig på banan igen och bara äta det man ska. Det är en ständig kamp, men som jag ska vinna. Jag brukar ofta tänka på hur långt jag kommit och hur jag inte vill kasta bort allt jag kämpat för bara för min hjärna vill ha en quickfix av en sockerkick som sen gör att man bara mår sämre. Vill jag ”unna” mig något idag så går jag och köper ett klädesplagg, tar ett varmt bad eller något annat som unnar mig i längden.

 

Vad pluggar eller jobbar du med? Du är bäst!!!
Tack! Haha Jag har jobbat som kundansvarig säljare länge men nu tänkte jag sadla om… till vad får vi se. men förhoppningsvis något inom träning och hälsa som kan hjälpa andra i samma situation som mig! För som jag alltid sagt… kan jag så kan alla! 🙂

 

Märker du nån skillnad i hur du blir behandlad av omgivningen nu jämfört med innan biggest?
Den hemska sanningen är att det är en enorm skillnad! Säkert mycket pga att jag har en annan utstrålning som gör att jag ibland får billigare saker eller rabatter i butiker  exempelvis här om dagen när jag skulle in och köpa en hårprodukt när killen i kassan plötsligt ger mig halva priset på varan för att han vill vara snäll!? Men den största skillnaden är hur man bli bemött av andra människor. Som överviktig har jag alltid känt att jag blivit dömd på förhand och inte riktigt får visa vem jag är på riktigt och där är det en enorm skillnad idag, folk lyssnar verkligen. Sen i butiker blir jag bemött på ett helt annat sätt och erbjuds massor av hjälp. Förr blev man knappt Hejad på när man kom in vilket jag tycker är riktigt dåligt. Även om det är en butik som inte har stora storlekar kan jag vara där för att köpa en present eller vad som helst….

Hej du underbara människa! Tack för all inspiration du ger mig! Är lika stor som du var innan bl och känner att det inte är lika omöjligt längre. Följer dig och simon på insta och det gör att man blir så pepp! Min fråga : har du fått mycket lös hud av den snabba viktnedgången? Om ja, tänker du göra något åt det?
Även, kan du inte fortsätta med att lägga upp matbilder på insta som innan med kalorier? Är peppande och väldigt inspirerande:) om de är känsligt med kalorier så är bilder kul också
Tränar du fortfarande för att gå ner i vikt eller mer bygga muskler nu?
Blev visst många frågor, hoppas det går bra.
Tack för allt!
Oj, en väldigt känslig och personlig fråga kan jag faktiskt tycka… väljer att inte ta mig an den just nu men som du förstår så går det för fort och huden hänger inte med överallt.
Bilder på Instagram hoppas jag blir lite enklare framöver och jag ska förska lägga upp det jag äter också, jag glömmer ofta bort att fota. Ska försöka bli bättre på det 🙂
Jag tränar idag för att främst gå ner några kilon som jag gått upp men även för att forma kroppen, det är en himla lyx att kunna göra det i ens egen takt. Är det något jag kan så är det hur man går ner i vikt… men det är skönt att slippa göra det med en sådan stress och press. Tack för fina ord! 🙂

 

Jag har ca 30 kg övervikt, äter godis, kakor och cola varje dag. Kan inte sluta äta. Varje vecka säger jag att på måndag ska jag börja hålla igen. Vid lunch har jag redan misslyckats. Vad kan du ge mig för tips för att bli av med sötsuget? Vad ska jag äta till tex frukost och lunch och middag och mellanmål om jag ska hålla en kalorigräns på ca 1750 kcal? Alla tips är välkomna =) Jag klarar inte av keso, kesella, avocado som alla verkar äta som går ner i vikt =/
Först och främst måste du gå till dig själv… varför vill du gå ner i vikt? Hur mycket vill du det? Hur mycket är du villig att kämpa och offra? För det är precis så det funkar… du äter inte alltid saker som du gillar eller tränar sånt som är kul eller studsar upp ur sängen eller känner dig motiverad hela veckan. Allt handlar om varför du vill och vad som gör att du orkar kämpa dig igenom det och viljan att ta dig igenom allt det tuffa. När du hittat din anledning då kommer det fungera. Det är bara du som kan hjälpa dig själv, ingen annan.
Personligen har jag alltid en återkommande tanke att jag verkligen vill leva livet och vara glad och nöjd på riktigt. Att få min insida speglad på utsidan så att den strålar igenom. Det har varit min drivkraft… att jag vill MÅ BRA på riktigt. Som jag kämpat… och nu är jag där. Jag hoppas du hittar din morot, för när du gör det så kommer du klara det! KRAM

 

Hur åt du första veckan på slottet?
Jag minns faktiskt inte det exakt, vår kost var lite kaos de första två veckorna innan vi lärde oss räkna kalorier. Men det var mycket kött, sallad, lite potatis och mycket kesella och ägg till mellis 🙂 Fem ggr per dag.
Om du syftar till grunden bakom min extrema siffra första veckan så är det väldigt mycket vatten som släpper i kroppen när man rivstartar som vi gjorde.

 

Hur tränar du under veckan? Hur ser ditt ”veckoschema” ut med träningen? Det hade varit kul att se hur du lägger upp det för att orka.
Morgonpromenad, löpning, bodycombat eller crosstrainer 🙂  En vilodag sen REPEAT! 😉

 

Hej världens grymmaste Emma! Du berättade i en av dina ansökningsvideos att du behövde tiden på slottet för att kunna gå ner i vikt och att du tidigare gett upp för att det känts som att det ändå inte spelar någon roll. Hur tror du en person utanför slottet ska tänka för att hitta meningen till en förändrad livsstil när allt annat runomkring fortsätter som vanligt? Vad anser du har förändrats när det gäller din mentala inställning? Jag blir så påverkad av alla runtomkring som säger hur mycket man kan träna och vad man ska äta men jag blir helt knäpp. Hur mycket och vilken typ av träning tycker du man kan träna varje dag för att nå sin målvikt utan att det blir för mycket? Vissa säger att jag ska konditionsträna, andra säger att styrketräning är bättre. Mitt problem är att jag kör stenhårt i perioder och sen tröttnar för att vikten fastnar på platåer och då ger jag upp och äter alla kolhydrater i min väg… Jag har ca tio kilo som jag har kvar till min målvikt. Stor kram till dig från Cecilia
Tack snälla Cecilia! J Det är det här som är så svårt och som jag återkommer till i mina svar till er här. I grund och botten handlar det om varför du vill göra förändringen och hur gärna du vill ha den. Man måste bara bestämma sig… så pass att du är beredd att offra saker i din vardag. Inget kommer gratis tyvärr. Sen ska du hitta något som passar dig, alla är vi olika. Jag tycker kaloriräkning är toppen, man har full kontroll på vad man stoppar i sig. För mig är det förbränning som gäller när det kommer till träning, det ger bäst och snabbast resultat på mig. Man ska alltid lyssna på kroppen men man klarar av såååå mycket mer än vad man tror. Det kommer göra ont och vara jobbigt, det är då resultaten kommer. Mitt tips är att hitta den bästa moroten du kan tänka på som du är villig att kämpa för som du plockar fram i tanken när det är som tuffast och så biter du ihop och tar kontroll över dom där hjärnspökena som vill att du ska ge upp. Det viktiga är att du tränar det du tycker är KUL! All träning är bra träning bara du ger 100%! Jag hoppas det kan ge dig lite råd på vägen, men det är så himla individuellt och det handlar åter igenom dig själv. Det är du som ska göra det! Det är du som kommer ha ont och kommer att svettas. Man kan få all hjälp, pepp och motivation i världen men vill du det inte tillräckligt mycket är det svårt att lyckas. Men när du väl hittar din anledning till varför du vill göra förändringen kommer du hålla ut och lyckas! För det är du så jävla värd att göra – kom ihåg det! Heja heja och lycka till! KRAM!

 

Hej Emma!
Vill börja med att säga att du är grym! Såg redan i första programmet att du skulle bli farlig för de andra. En sådan vilja du har!
Jag skulle vilja ha lite middagstips.. Tycker att man snöar in sig lite på keso,kyckling,fisk,sallad osv.. Man gör alltid samma sak.. Så hade varit kul o höra hur du kombinerar ihop dina middagar
Och hur gör ni på morgonen.. Äter ni frukost innan promenad osv. Eller går ni på fastande mage?
Tack för att du vill hjälpa och peppa oss andra! Du är så bra!
Tack!
Kram Sara
Hej Sara! Jag är ledsen men jag är inte så bra på variation heller när det gäller kosten. Jag har ätit väldigt enformigt än så länge och inte haft tid eller ork att experimentera… det får nog bli senare när jag hittat balansen. Men något som är otroligt bra är räkor, kyckling och torsk i proteinväg och sen tycker jag ägg mättar sjukt bra och är perfekt till mellis.
Jag går alltid min morgonpromenad innan frukost, där gör alla olika men jag tänker att kroppen hinner komma igång med förbränningen och att jag då äter istället för direkt när jag går upp 🙂 Sen tycker jag att frukosten smakar lite extra gott när man kommit in från en runda och känner hur magen kurrar o kroppen pumpar… som en belöning 🙂 Kör hårt och lycka till! Kram

 

Hur går det med kärleken? 😉
Jadu den har jag inte riktigt jaft tid för. Det har varit en sån otrolig resa med mig själv så den har helt enkelt fått vänta och jag har inte varit ute så mycket eller träffat så många nya bekantskaper 🙂 Men det kommer… känner mig mer redo än någonsin! Jag vill börja dejta i sommar! 🙂

 

Just det! En fråga till:) hur kunde ni träna 10-11 timmar och äta 2000 kcal om dagen och inte bli sjuka/förkylda? Tycker alltid jag blir sjuk när jag tar ut mig en bråkdel av den tiden och drar ner på kcal. Hoppas att du vinner finalen!!! Kram.
Vi blev förkylda och en del blev sjuka också. Christian hade influensan/magsjuka sista veckan på slottet och många var förkylda. Men det är inte farligt att träna om man är förkyld eller så, så länge man inte kör högintensiv träning eller har feber. Det var liksom bara att bita ihop. Det är under väldigt extrema situationer som sagt och vi hade läkare på plats. Men för att ge svar på din fråga så blev alla sjuka på något sätt… men det var bara att bita ihop och det gick över 🙂 Jag åkte t.ex på världens förkylning när jag kom hem från slottet och kramades med hundra människor till skillnad från att ha hållit mig instängd med samma folk i 8 veckor hehe.

 

Hej Emma! Du och de andra i biggest loser är så duktiga och inspirerade! Jag har en fråga om varför du räknar kalorier och inte kolhydrater? Jag har själv diabetes typ 1 och blev som yngre lärd att kolla på kalorier och inte kolhydrater för att veta hur mycket insulin jag ska ta till maten, men nya tider nya rön, nu ska jag bara kolla på kolhydrater. Insulin behövs ju för att lagra socker i cellerna dvs kolhydrater. Men varför räknar du även fett och protein i din diet/livsstil? Lotta
Hej Lotta, jag kan tyvärr inte svara på din fråga. Vi har fått lärt oss av det upplägg som är bestämt för Biggest Loser och produktionen. Det har funkat alldeles utmärkt för mig och jag kommer fortsätta med det för jag mår toppen! 🙂 Men det är ju som med allt annat att man måste hitta sitt eget sätt… det här funkade för mig så då kör jag vidare på det 🙂

 

Hur var första veckan på slottet? Som du hade tänkt dig eller fick du en chock? Hur mådde du i början?
Jag hade förberett mig på det värsta, för jag har ju sett de tidigare säsongerna. Men jag hade ont överallt och hade skavsår där jag inte ens trodde det var möjligt. Vi tränade så otroligt många timmar så kroppen kämpade för livet. Jag minns att jag t.ex hade mitt linne UNDER min sport-bh för att slippa stora sår som blev av svett och friktion i fettväcken. Man lärde sig dom små knepen som underlättade men det var ett helvete. Jag vet att jag minns att jag tänkte och undrade hur jävligt det måste känts för de andra som inte ens var vana att röra på sig. Jag hade ju ändå fördelen med mig att jag alltid tränat en del även om jag varit överviktig. Det går aldrig att föreställa sig hur jobbigt det är, förrän du är där och får göra det. Det är då psykets sätts på prov, men jag hade bestämt mig för att kämpa och övervinna allt som tog emot och lyckas en gång för alla. Och med hjälp av varann stöttade vi oss igenom alla veckor tillsammans! 🙂

 

Grymt jobbat Emma!! Har följt BL å tycker att ni alla är fantastiska personligheter & har gjort ett grymt jobb! Läser här på bloggen varje dag!
Min nyfikenhet är hur man får ihop vardagen med ert träningschema.. Vet ju inte hur mkt ni tränar men det verkar vara mkt! Själv har ag jobb, familj m barn mm. Gör många timmars ”vardagsmotion” men rena träningstimmar blir inga flera om dagen. Hinner 1-2 typ. Hur gör du?
Undrar också vad planen är på sikt ad det gäller mat & träning. Köra lika hårt & mkt jämt känns ju inte som varken kroppen ska orka el man ha tid med. Har ni fått en plan för det?
Fortsätt vara den du är för du verkar vara en fantastisk tjej!!
Kramar till dig!!
Alla har vi olika förutsättningar. Jag har inga barn och är singel och har haft all tid i världen utanför jobbet. Jag har valt att välja bort mina vänner under den här perioden för att jobba med mig själv och prioritera mitt välmående. Och jag är världens gladaste som har vänner som förstår och accepterar att jag kommer vara mer frånvarande under denna period. Man får helt enkelt göra det man kan av det man har. All träning är bra träning… gör du två pass om dagen är det fantastiskt! Jag gjorde det när jag jobbade och det var nog så jobbigt… men det går om man planerar. Hur jag lägger upp mat och träning har varierat efter finalen för jag har valt att passa på att leva lite också efter 6mån extremt tävlingsläge. Det har också medfört några extra kilon men jag har hållit mig inom gränser jag vet att jag kommer kunna ta mig tillbaka ur och det är det som är så fint. När man känner en trygghet i allt man lärt sig och hur man ska göra. Är de något jag kan så är det att droppa kilon 🙂 Men nu väljer jag att göra det i min egen takt och det tycker jag är jätteviktigt! Man ska aldrig jämföra sig med andra utan hitta ett eget sätt som funkar för en själv. Hellre små delmål än ett stort mål. Hoppas det gav lite svar på dina frågor 🙂 Stor kram tillbaka!!!

 

Hur går det med kärleken? Har den hållit efter programmet? Vad vill du jobba med nu och blir du kvar i Sthlm? Ser fram emot finalen!!! Kram
Det finns otroligt mycket kärlek i mitt liv nu, men inte mer än vänskaplig sådan 🙂 Men det är ju inte fel del heller 😉 Men jag känner mig mer redo än någonsin för att träffa någon så vi får väl se vad sommaren kan erbjuda både med kärlek och jobb. Jag blir absolut kvar här i i Stockholm i alla fall, trivs så otroligt bra på Kungsholmen! 🙂 Kram!

 

Hur många klädstorlekar har du gått ner?
Hur länge varade din och Christians flirt på slottet? (Tyckte det var lite synd att det inte blev något mer mellan er!
Vad äter du helst när du vill unna dig något gott?
Grymt imponerad av din resa, ska bli riktigt kul att se finalen i morgon!
Det är väldigt många, jag startade på storlek 52 och är nu nere runt 40 🙂
Vad gullig du är, det roliga med Christian och mig är att vi är otroligt nära varandra idag från att jag första dagen jag träffade honom tänkte ”Den här killen kommer jag mörda efter max 2 dagar” haha Han var ett otroligt fint stöd för mig på slottet och har även varit under hela denna resa. Vi har väldigt likadan bakgrund och kämpar med samma jobbiga problem i vardagen 🙂
Och det här med att ”unna” sig med mat har jag helt tänkt om på… för man tror man unnar sig men i själva verket är det helt tvärt om. Ska jag unna mig något så köper jag ett klädesplagg eller kanske tar en massage eller ett skönt bad. Men det händer att jag äter lite godis ibland, skillnaden idag är att jag då köper 3 hg och inte 1kg lösgodis J Det gäller att ha kontroll över det. Men jag undviker det så ofta jag kan… det är min största last – godis.

 

Hej Emma ! Du är grym och jag hejar på dej ! Är det viktigt att äta upp alla sina kcal som man ska äta för att gå ner i vikt när man tränar mycket? Hur tacklar du sötsuget ? Lycka till och du inspirerar mej !
Självklart är det viktigt att hålla ett bra o jämt intag av kalorier om det är det du kör på. Allt handlar om att få kroppen i balans och att få den att svara på det du vill göra med den. Äter du exempelvis för lite är det inte heller bra då kroppen har en tendens att ställa in sig på svält då. Så det absolut bästa är att hålla ett jämt och bra intag med ca 3tim mellan varje måltid för att hålla förbränningen igång J  Sötsuget tacklar jag genom att träna… oftast försvinner det då. Men ibland är det bara ren vilja… för det är just vad det r  ett sug. Och jag är så mycket starkare än det brukar jag tänka. Vill jag ha den där fina kroppen eller inte? Vill jag att mina timmar på gymmet ska vara till nytta eller slänga bort dom på en påse godis? 🙂 Man får överlägga sånna tankar… det brukar funka för mig 🙂  Tack för fina ord!!! Kram!

 

Hej Emma! Är jätteimponerad av din otroliga resa du har gjort. Jag undrar hur du har tänkt i framtiden. Har läst att du tränar otroligt mycket just nu och undrar om du tänkt fortsätta med det i framtiden eller trappa ner sedan när du nått din målvikt? Att träna flera timmar per dag är för mig inte hållbart i längden (men sen är jag ganska lat också..).Lycka till i framtiden
Självklart har man en plan för framtiden också. Men först måste jag nå en punkt där jag känner mig bekväm. Jag tror aldrig man blir tillräckligt nöjd så jag sätter upp realistiska mål där det handlar om att jag känner mig fin och ”normal” 🙂 Det blir ganska mycket träning ett tag till nu då jag festat och levt livet lite grann efter finalen nu men det var det värt. Jag har satt augusti som ett mål då jag ska vara i den form jag vill och då ska jag trappa ner på träningen till 5 dagar i veckan är det tänkte. Men om jag känner mig själv blir det nog mer i alla fall bara för att jag tycker det är så jädrans roligt! 🙂  Tack för fina ord. Kram!

 

Hade Mårten och Tanja olika ”tränarstilar”? Om ja, vad var skillnaden dem emellan?
Ja lite olika är dom. Det som skiljer dem åt mest var att Tanja hade lite mer styrka med i sitt upplägg på slottet än vad Mårten hade. Men det berodde också på oss deltagare och vad vi ville göra. Båda är fantastiskt duktiga och har så otroligt mycket kunskap! 🙂

 

Räknar du fortfarande kalorier?
Har du ”unnat” dig något gott sedan du började din viktresa?
Vad var det viktigaste du lärde dig i BL?
Hur ser du på LCHF?
När det är som jobbigast under en träning, vad tänker du då för att orka fortsätta?
Bästa tipset för att sluta småäta?
Kram!
Hej! Många frågor 🙂 Några har jag redan svarat på innan man jag plockar ut dom som blir nya för mig 🙂
Det viktigaste jag lärt mig är kaloriräkning och på den mentala biten är det att jag är nöjd med mig själv och att jag accepterar att jag är bra som jag är. Jag har länge gömt mig bakom prestation i så många år men nu njuter jag faktiskt lite av att leva och bara vara också. Och det största blir då… att lära älska sig själv. För gör man inte det så kan ingen annan göra det heller 🙂
LCHF är nog det enda jag inte provat tidigare men det är för att jag varit så otroligt sockerberoende så jag har helt enkelt inte vågat. Det verkar funka bra för många så det som funkar är det bara att köra på! För mig funkar kaloriräkning så det håkler jag mig till.. då kan jag äta precis allt jag vill utan at välja bort något också. Det tycker jag är viktigt som älskar alla typer av mat 🙂
Tips för att sluta småäta är att äta oftare, men mindre portioner. Jag småäter väldigt mycket när jag är hungrig. Men när jag äter fem gånger per dag som jag gör nu hinner jag inte bli sådär sperhungrig mellan målen så det funkar kanon! 🙂  Kram till dig!!

 

Du är sååå grym och en sann inspirationskälla:) Jag har pendlat i vikt under åren och igen har jag gått upp en hel del. Nu ammar jag,men efter den perioden är över kommer jag satsa fullt på träning och att nå min målvikt och du har verkligen inspirerat mig och hjälper mig att förbereda mig mentalt:)
Jag läste i något inlägg att ni höjde kaloriintaget på invägningsdagen på slottet. Varför just den dagen? Och har du ngn ätardag i veckan nu förtiden och hur ser den ut i såfall?
Hur lång tid tog det dig att komma upp i att springa 5 km resp en mil?Springer du mest ute eller på löpband?
Hoppas verkligen se dig som segrare i kväll!
Vi sänkte alltid  kaloriintaget dagen innan invägning för att få en slutspurt så därför höjde vi också kalorierna den dagen då vi vägt in oss för att stabilisera kroppen litegran. Jag vet inte hur jag ska förklara det bättre 🙂 Det var iaf så vi gjorde och det funkade väldigt bra. Idag har jag ingen ätardag, det får bli senare i augusti när ja nått mitt livsstilsläge med vikten. Hur det kommer funka får jag se då, det  är inte bestämt än 🙂
Efter 5 veckor på slottet sprang jag 5km på bandet… och när jag lämnade efter 8 veckor så var jag uppe i 8km. Det fick ganska fort… sen fortsatte jag med löpningen när jag kom hem inför finalen för det är det absolut bästa sättet att gå ner i vikt på för mig. Jag sprang milen i januari för första gången om jag inte minns fel på löpbandet på gymmet 🙂 Det var en magisk känsla och jag minns det som igår.. jag hade köpt nya löparskor som jag tänkte testa 5km med som sen slutade med 1mil för det kändes så bra 🙂

 

Har frågor om själva när du sökte, hur gick allt till, vill gärna ha en detaljerad förklaring och beskrivning på hur castingdagarna såg ut. Är det ett måste att väga sej halvt naken i biggest? Får man inte ha tröja på sej under några omständigheter under invägningarna?
Jag fyllde i formuläret på hemsidan och efter en vecka fick jag ett samtal att dom ville jag skulle komma på intervju (vanlig intervju där de ville träffa mig och höra min historia och varför jag ville vara med). Sedan var det en andra intervju nån vecka efter (Med en annan person och då blev jag även filmad under intervjun) och två veckor efter det var det slutcasting (Den bestod av tre delar. En intervju framför produktionen, en med psykologen och sedan en där man vägdes, mättes och fotades i underkläder) och sen tog det ytterligare en vecka innan jag fick beskedet om att jag kom med 🙂  Men det är väldigt olika hur snabbt man får svar, alla vi deltagare har olika erfarenhet där 🙂
Och nej, alla vägs in i som vi gjorde i år, så har det varit alla år.

 

Hur löser man den ekonomiska biten för att vara med i biggest loser? Tog du tjänstledigt?
Under perioden där man spelar in som på slottet och hemmaveckorna får man ersättning av produktionsbolaget för att betala räkningarna. Men fram till finalen väljer du själv om du har möjlighet att vara ledig eller måste jobba.

 

Hej Emma! Du är grym!
Vad tror du om lchf? Har kört det innan och gått ner och nu funderar jag på att köra igen. Tränar redan 5 ggr i veckan och äter 1500-2000 kcal men det ger inga resultat.
Var du snabbast av er i ditt gäng som sprang loppet? Mitt rekord är 25 min så jag är grymt imponerad av dig!
Tack! 🙂 LCHF verkar vara toppen för vissa, det gäller att hitta nått som funkar för var och en. Själv har jag aldrig vågat mig på det för mitt otroliga sockerberoende. Och nu när jag hittat kaloriräkningen och det funkar perfekt för mig så kommer jag hålla mig till det 🙂  Och ja jag var snabbast… och det roligaste var att jag klarade det just under 25min som var mitt mål. Nästa år ska jag springa på 23-nånting! 😀 Tack för fina ord! Och kör hårt, duktig du är! Ett tips är om du äter dom kalorierna och tränar så många ggr i veckan ändå är att inte äta kolhydrater efter lunch. Prova om det gör någon skillnad om du tycker det står still 🙂