Soft inledning på 2014

Jag tog sovmorgon idag och sen gav jag mig ut på en långpromenad… och det kändes som hela Sthlm var ute och gick med mig.

Nyårslöften?

Jag får väl skylla mig lite själv som tog dom mest mysiga vägarna där alla vill gå men när det blir så mycket folk så man inte kan gå i den takt man vill för att folk envisas med att gå i sällskap fyra personer på rad blir jag irriterad. Det är absolut inte så att jag inte uppmuntrar alla som vill ut och röra på sig men när man inte ätit, är ute på sin  långrunda och bara vill bli klar känns det fullt naturligt att bli irriterad på sånt. Det är ju trots allt med glimten i ögat… januari är alltid såhär och kommer nog alltid att vara 🙂

Jag fick nämligen en kommentar på Instagram idag efter att för mig humoristiskt inlägg där med just texten om nyårslöften att jag var irriterad och hungrig till bilden av kryllande människor. Att jag borde tänka på vad jag skriver som själv varit tjock. Jag kan uppleva sånt väldigt jobbigt, att folk dömer mig direkt jag kanske formulerar mig klantigt fast jag tyckte det framgick att jag skojade litegrann när jag skrev att mitt humör påverkas vid träning innan mat i magen 🙂 Men det är väl sånt jag får ta… men jag blir ledsen när folk ens tror att jag inte skulle tycka det var bra att folk är ute och rör på sig, bestämmer sig för att göra en förändring, sätta nyårslöften m.m. Jag tycker inte jag gör annat än just försöker peppa, motivera, stötta och heja på alla som vill förändra. Och fine, jag har varit tjock men jag har faktiskt alltid varit aktiv och tränat ca 3 ggr/veckan genom alla år… för mig är det maten som varit boven till mina problem. Så jag har upplevt detta varje år, alla som kör igång på gymmet  men sen lägger av efter nån månad och kommer igen i panik nån månad innan sommaren…. det är så det är och kommer alltid att vara. Jag har själv varit där, trott att jag bestämt mig, kört på, men sen ramlat tillbaka i gamla mönster så jag vet hur svårt det är. Men jag vet också hur fel det är att vara för snäll mot sig själv och bara gömma sig bakom ursäkter eller tänja på gränser… det kommer man ingen vart på 🙂

Jag vill bara säga att mitt nyårslöfte detta år bara är att fortsätta som jag gjort 2013 med mitt nya liv. Kämpa vidare och försöka njuta och må bra också. Sen vill jag prioritera mer egen tid, till sånt jag behöver göra. När jag är ledig, verkligen få vara ledig för att jag behöver det 🙂

Till alla er som bestämt er, att göra en förändring. Jag hoppas ni bestämt er till 100%. Sätt inte upp för stora mål… lägg upp delmål också så ni känner lycka på vägen som ger ny energi och kom ihåg att allt tar tid! Ge det tid. Ni kommer att må fantastiskt på vägen också även om det mestadels är en evig kamp. Det kommer vara värt det! 🙂 Vad ni än vill uppnå!

Låt 2014 bli ert år! 🙂
image
image