Reklamaffischerna för Biggest Loser 2013

Det har blivit en väldig uppståndelse kring affischerna som sitter runt om i landet för nya säsongen av Bigggest Loser. Det är fina Karin och Simon som pryder dem, jag är så stolt över er båda! 🙂

Karinaffisch

Det dem flesta reagerat på är att de får intrycket av att man måste bli smal för att hitta kärleken och hur fel det är. Vad sänder man ut för budskap med detta? Jag känner att jag gärna vill dela med mig av min upplevelse och uppfattning av årets program 🙂
Programmet i år handlar om så mycket mer än att bli smal eller att hitta  kärleken. Den förändringen som jag har fått göra med hjälp av programmet och Mårten Nyléns fantastiska hjälp kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är idag!

Det handlar om att lära sig att älska sig själv innan man ens kan ta in någon annan i sitt liv. Det handlar också mycket om att acceptera sig själv och att må bra inifrån och ut. Den fysiskt jobbiga resan med all träning och smärta man genomlidit är stor men den mentala resan man gör är större – har i alla fall varit för mig. Jag tror även det är den som är avgörande för förändringen framöver, att man faktiskt lär sig att tycka om sig själv i spegeln och att man vill behålla den sunda, friska och lyckliga livsstilen man skaffat sig.

Självklart kan man hitta kärleken, tjock som smal. Men som överviktig blir man ofta dömd på förhand och får absolut inte samma chans att visa vem man verkligen är som en normalviktig person får. Man blir dömd för hur man ser ut, inte för vem man är kort och gott. Det är väl där affischen kommer in, lite av budskapet i den. Att när drömmen sen förverkligas för en själv och man lär sig älska med hela hjärtat är man även äntligen redo och mottaglig för kärlek.

Det är synd att affischen fått en så negativ uppståndelse men jag hoppas ni alla ger programmet en chans, för väl på TV kommer ni få se det betydligt bredare och mer rättvisa budskapet med att göra en livsförändring. Det är fantastiskt. Jag önskar att alla kunde få göra samma  resa som jag gjort!

Och ett litet extra TACK till Mårten Nylén som funnits vid min sida från första dagen vi träffades på Ekolsunds slott en tidig morgon i dimman.
Du har alltid trott på mig, hjälpt mig, stöttat mig, gett mig ett nytt tankesätt, nya verktyg att använda och framförallt tron på mig själv! Du är guld värd och jag kommer aldrig någonsin kunna tacka dig tillräckligt!

Mårtenaffisch