Obegripliga 4,4kg

20130511-212821.jpg

Denna invägning bevisar allt för vad vilja innebär. Denna veckan på slottet var otroligt tuff, vi var många som hade skador. Christian hade väldigt ont i sin rygg och jag hade min fot som bråkade. Simon hade sitt knä, Otte sin tå, Markus sin onda rygg… listan kan göras lång. Men det som räddade mig denna veckan var att jag började springa mycket, trots fotjävlen. Löpning är det absolut bästa för viktnedgång, i alla fall på mig.

Jag hade en del problem med min häl på slottet, men det gick att bita ihop och bara köra på ändå, det var liksom inget som var trasigt. Men det gjorde att jag felbelastade och fick otroligt ont på ovansidan foten och denna vecka var riktigt tung, men det som var avgörande var mitt samtal hem till brorsan. Det gav mig så sjukt mycket styrka och motivation. Att få se honom och höra hur han hade det, hur min familj hade det var så otroligt skönt. Han är en otrolig inspiration för mig. Han har själv varit överviktig precis som jag och tog tag i det på egen hand för några år sen och började springa och gick ner i vikt. Han är så jävla stark och duktig! Det är jag med, jag behövde bara lite hjälp på traven.

20130511-212958.jpg

Jag förstår att man tänker att – hur svårt ska det vara när man har allt där på Slottet och all tid i världen till att träna. Men det är också ett TV-program vi gör. Mycket tid går åt till inspelningar och det gör att man har mindre tid över till träning vissa dagar som är otroligt frustrerande. Jag snittade på att göra 6-8tim per dag, ibland blev det bara 4tim på de dagar vi exempelvis hade tävlingar.

Just denna vecka körde jag på som bara fan, att man kan maxa tidigare veckor är helt ofattbart i sig för man gör sitt bästa men spräcker den gränsen hela tiden. Jag visste att jag skulle få åka hem om jag skulle hamna i en utröstning. Man hör alltid hur snacket går… Och jag förstår, jag var ett otroligt stort hot så det är klart det är enkelt att skicka hem mig då. Jag minns dagen innan invägningen att jag för första gången grät mig till sömns. Jag var så jävla rädd för att min viktnedgång inte skulle räcka för att få stanna. Den kvällen kom Simon och knackade på min dörr…. jag fick panik, där låg jag helt söndergråten och hulkade utan stopp. Skulle jag låtsas sova och inte svara eller skulle jag säga att han kunde komma in? Han kom in… det var precis det jag behövde. Han är så fin den där Simon. Kommer aldrig glömma det stödet jag fick den kvällen i en stor famn.

Det man ofta glömmer bort är att vilan och återhämtningen är otroligt viktig när man tränar så mycket. Vi duschade ofta våra fötter/ben i iskallt vatten efter träningarna för att kyla ner. Hade vi en stund över låg vi med fötterna i högläge när vi vilade också. Det är otroligt psykiskt påfrestande att vara borta och inte ha någon som helst kontakt med omvärlden. Vi levde som i en bubbla och hade otroligt mycket tid till att tänka över allt, sig själv, hur man levt, vad man vill och varför man gjort som man gjort. Det är det som är otroligt bra med just Biggest Loser – du får all tid i världen till just DIG SJÄLV. Utan störningsmoment utifrån eller hemifrån. Men allt det tar tid. Jag kämpar än idag med min självkänsla, att tycka om mig själv och faktiskt på riktigt tro att jag är värld det bästa. Man blir så otroligt nedbruten eller ja jag kan bara prata för mig själv. Men när man i så många år misshandlat sig själv med mat så är det för att man ”straffar” sig själv… för man inte känner att man är värd något. Och varför kände jag så? Jag har faktiskt inte något svar på det än idag… mycket grundar sig såklart i mobbing i skolan där man redan då får känslan av att vara dålig, ful och ovärd.

Jag har valt att fokusera framåt. Inte gräva så mycket i det som varit för jag finner inga svar eller förklaringar till många saker. Nu fokuserar jag på dagen, framtiden och mitt välmående och det är en fantastiskt känsla. Men en ständig kamp, varje dag. Det kommer ta tid, säkert flera år… men jag är på väg – på god väg till en sund livsstil och synsätt på mig själv. Det gör att jag växer som människa varje dag! 🙂 Inget ska vara lätt här i livet va? 😉 Men jävlar den som ger sig, jag kommer aldrig göra det nu när jag kommit så långt på vägen. Det är en speciellt person jag kan tacka den inre resan för och det är Mårten! Han har hjälpt mig så otroligt mycket med hur jag ser på mig själv, han är fantastisk!

20130511-212838.jpg

20130511-212910.jpg