Mat ute – du bestämmer

Ett vanligt problem jag alltid gjort innan när jag ska äta ute är att använda det lite som en ursäkt att det kan slinka ner både det ena och det andra på tallriken bara för att det står på menyn.

Idag efter backintervallerna var både jag och D helt färdiga och orkade inte hem och göra i ordning någon mat så vi åt ute. Jag har för övrigt verkligen världens bäst kille som följer med och håller mig sällskap även om han är sjuk. Även om jag faktiskt försökt många gånger att få honom att bara vara hemma och vila… men här har vi någon som är minst lika envis som jag – om inte värre! 😉

Vi var på en restaurang på söder i Gävle som heter La Famiglia där dom har supergoda spett. Det står ju oftast på menyn att det ingår pommes, såser osv. men det är faktiskt helt okej att ändra i beställningar, man är inte jobbig – Jag har trott det innan. Men säg preciiis som ni vill ha er måltid – sen jag har börjat göra det får jag exakt det jag vill och det har aldrig någonsin varit ett problem. Under tävlingen i Biggest bad jag faktiskt om antal gram på köttet också och jag lovar att de flesta kök faktiskt har en köksvåg! 🙂 Nemas problemas. Exempelvis om dom har oxfilé på menyn så ser dom nog mycket väl till att du bara får exakt 100g för utsatt pris och inte 150g 😉

Jag ville bara uppmuntra er till att inte vara rädda att fråga om det ni vill ha när ni käkar ute. Oavsett om det är lunch eller middag för det är så värt det. Vår lunch idag var supergod! 🙂 Kyckling och lammfärs-spett!

lunchlafamiglia