En lista om löpning – Utmaning!

Jag blev utmanad av fina Sofia som driver www.uppochhoppa.se. Hon är en otroligt inspirerande tjej vad det gäller allt inom träning och livet, hon är dessutom från samma hemstad som mig – Eskilstuna! 🙂 Hon driver också framgångsrika Träningsevent.

Tycker det var en kanonkul utmaning – så here we go! 😀

1. Vilken typ av löpare är du?
Skulle väl säga att jag är en glad amatörlöpare som nu tar igen många år som jag önskat kunna löpa men inte kunnat pga övervikt 🙂

2. Hur länge har du löpt?
Sedan november 2013 så ganska exakt i 1,5 år nu 🙂

3. Hur mycket löper du per vecka?
Väldigt olika, men i snitt 2 ggr i veckan.

4. Vilket är ditt “feelgood” tempo?
Det beror lite på från dag till dag men allt som oftast om jag bara springer för det är skönt ligger jag på 5:30-5:40 min/km

5. Vad måste du ha med dig på ett pass?
Måsten att ha på mig är Shapetights från Röhnisch som är höga i midjan. Värsta som finns är att springa och behöva dra upp byxorna och dom här sitter som en smäck! Sen något av mina par skor från Asics som är av en modell som är uttagna att passa just mina fötter. (GT200 och Kayano 19) Hemnyckel och mobil!

6. Varför springer du?
Främst för att jag mår bra av det, men många fler anledningar! Endorfinkick, komma ut och tänka, bra förbränning, sen att det är extremt tidseffektivt!

7. Har du någon gång ljugit för att få springa?
Haha nej faktiskt inte, jag bara gört! 😉

8. Hur ofta köper du löparskor?
Två gånger om året

9. Var/hur handlar du din löputrustning?
Skor har jag köpt i butik men nu när jag vet modeller för mina fötter kan jag handla online. Samma med kläder, där har jag mina favoriter så det blir mest online.

10. Dygnets bästa springtid?
Jag löper alltid bäst på morgonen av någon anledning, på tom mage. Då känner jag mig utvilad och lätt.Som i morse (24 april 2014) tog jag personbästa på 5km med tiden 23:37 min.
Observera att det inte är distanser över 12km, då måste jag ha mat i magen eller senare på dygnet. Springer helst i friskt men lagom varmt väder så våren är bäst för mig!

11. Hur ofta tävlar du?
Förra året sprang jag 3st lopp (Vårruset, Midnattsloppet och Tjejmilen) och i år är jag anmäld till 5st (Tough Viking, Vårruset, Midnattsloppet, Tjejmilen och Toughest) kanske även blir Å-varvet i Eskilstuna!

12. Vilken är favoritdistansen?
5 km och 1 mil

13. Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du blir trött?
Håller ut 1 kilometer i taget när jag känner mig trött och tänker på min andning.

14. Springer du helst i grupp eller ensam?
Intervaller i grupp och distans ensam.

15. Hur återställer du dig efter ett långpass?
Jag dricker mycket vatten och fyller på med energi. Gästa ett varmt bad också för att mjuka upp kroppen. Mycket mer än så gör jag skamligt nog inte… min kropp är otroligt snäll mot mig!

16. Vilken snabbhetsträning föredrar du?
Backintervaller, Supertusingar eller 1min gå och 1min löpning varvat. Alltså allt möjligt!

17. Vilket lopp drömmer du om att springa?
Vill någon gång i mitt liv springa ett Maraton-lopp! 🙂

18. Vilken kändis skulle du helst vilja springa med?
Oj, jag vet faktiskt inte! Eller jo, Petra Månström! 😀

19. Vilka tre till fem löp/träningsbloggare utmanar du att fylla i den här listan?
Jag vill gärna att min kära vän Nina (Som leder B.A.B.Y Runners Team i Eskilstuna) delar med sig av sin syn på löpning, min partner in crime för B.A.B.Y Runners Team Sthlm Johanna, Marie som är en otroligt bra löpare och härlig person och så proffset och inspirationen Petra Månström! 🙂
image