Kycklingsoppa

image

Soppan igår blev supergod! Precis i starkaste laget för mig men den var så god så det gjorde inget, sen när vi hade turkisk youghurt i blev det perfekt 🙂

Jag har inget färdigt recept men tänkte att jag skriver ner på ett ungefär så kan ni testa er fram med en egen soppa 🙂

Börja med att koka upp vatten med buljong efter smak.
Dela kycklingen (vingar, klubbor och bröst) ocv stek i en panna för att få stekyta. Ha sedan i hälften lök och hälfteb vitlök i kastrullen och stoppa ner kycklingen, tomatpure och lite röd curry och låt koka i ca 50 min.

Ta sedan upp kycklingen och rensa den från benen och lägg i soppan igen. Nu tillsätter ni även resten av löken och vitlöken och även lite kinesisk soya, morötter och potatis i bitar om man vill ha den lite matigare.

Låt koka 45 min till… sen är det klart! 🙂 Servera med en klick turkisk yoghurt, kesella eller gräddfil.

Just såhär på hösten älskar jag soppor och varm mat. Jag åt mycket soppa under biggest men den var betydligt enklare och kalorisnålare. Ska dela med mig av ett sånt recept också inom kort.  Även om denna kycklingsoppa också är väldigt nyttig. Vill man snåla ner på kalorier skulle jag ta bort potatis och morötter som också innehåller kolhydrater 🙂 Det som är så fantastiskt med soppor, man kan göra dom på så många sätt och det blir ändå så himla gott!

Dela gärna med er av era recept också i en kommentar så kan vi ju tipsa varandra 🙂