Kom igång inför Vår Ruset

Om ganska exakt en månad ska jag springa Vår Ruset som många av er andra också. Det är ett otroligt roligt lopp och en härlig ”fest” där det kryllar av tjejer i alla åldrar, former och bakgrunder som vill springa!

För alla är det ju inte självklart att man orkar ta sig runt, jag har själv varit där. Där man bara vill orka springa/jogga/lunka hela vägen utan att behöva gå. Och det går – jag gjorde det på 125 kg det gäller bara att vilja och inte ge upp 🙂 Men jag vill också dela med mig av lite små tips som kan göra att du förbättrar din löpning inför ett lopp – så som jag gör i år och gjorde förra året också 🙂 Jag är absolut ingen expert men vill gärna dela med mig av vad som har fungerat för mig!

DSC00588Vitamin Well Stevia Sharp med smak av melon är min favoritdryck innan ett pass. Den innehåller lite koffein (Samma mängd som en kopp kaffe) och är därav uppiggande!
Innehåller inga kolhydrater/socker och endast 3 kcal/flaska.

 

Mina 5 bästa tips för att bli en snabbare löpare

 

 

 • Intervaller – i alla dess former 
  Det är där du får upp flås och pressar dig själv och det är just det som utvecklar dig och gör dig snabbare. Våga ta ut dig. Backe är det som varit bäst för mig, är det då ett lopp med en backe som de flesta lopp har så kommer du också klara den galant utan att dö när du kommit upp.
  – Backe springer/går du upp så snabbt du kan och går ner och återhämtar dig med djup andning.
  – Springer du plant så börja med att springa 1 min och gå 1 min och våga utmana dig själv. Tänk på djupa andetag för snabbast återhämtning och sträck på dig så du öppnar luftvägarna.
 • Våga tänka på hur du springer
  Ta ut dit löpsteg, sedan jag testade det och verkligen vågade ta ut steget istället för små snabba har jag ökat min fart betydligt. Tänk också på att luta er liiite framåt men ändå upprätta och sätta ner foten in under er istället för långt fram med hälen först – det bromsar så mycket och tar både på kraft och fart.
 • Spring lite extra
  Våga springa längre än den sträckan du vill bli bra på – Inför Vår Ruset så exempelvis 6 – 6,5 km, då kommer 5 km inte alls kännas så långt när du ”bara” ska springa det 🙂
 • Hitta alternativ pulshöjande träning
  Träna inte bara löpning utan försök hitta något annat som du tycker är kul där du verkligen tar ut dig till max och jobbar på konditionen. Det kan vara allt från Spinning till Bodycombat.
 • Gå på dagsformen
  Dagsformen kan vara otroligt varierande för oss alla, ibland känns allt kanon och ibland orkar man ingenting och undrar varför man ens springer. Var inte för hårda mot er själva där utan känn efter från dag till dag men utnyttja era bra dagar   till max och det är då ni ska pressa er själva. Men har ni en dålig dag så fokusera bara på att ta er runt och genomför träningen.

 

DSC00561Vitamin Well Stevia Grace dricker jag gärna för återhämtning och bara för att den är så god – smak av Persika och Mango. Den innehåller även B och D-vitamin som är bra för hår, hud och naglar!
Innehåller precis som Sharp inga kolhydrater/socker och bara 3 kcal/flaska.