Intervallträning i backe

Så himla rolig träning idag! Och regnet slutade preciiiis när vi sågs –  perfekt! Jag trodde det skulle vara mörkt men nu är det t.o.m ljust ute mellan kl 19-20 – så underbart! Dagens pass såg ut såhär:

UPPVÄRMNING
Jogg fram och tillbaka över grusplanen. Två vanliga vändor fram och tillbaka följt av indianhopp, stepp och spark i baken.

INTERVALL 1
Dela upp oss i par. Den ena personen springer en runda på 400 meter där vi trycker på ordentligt på tempot och så avslutas det med en backe för att sedan gå i trappor ner och Hig-Five:a sin kompis som i sin tur sätter fart. Under tiden man väntar går man som aktiv vila. 4 VÄNDOR VAR.

INTERVALL 2 (Se film)
Spurta upp för backe, men spara liiite kraft för att precis när den planar ut upptill trycka på max i 15-20 meter tills det sluttar nedåt och då bara låta kroppen hänga med nedför istället för att bromsa upp. Sakta in efter 20 meter till och gör 5st upphopp. Jogga sakta tillbaka till startpunkt nedanför backen. 5 VÄNDOR VAR.

AVSLUTNING (Core)
Plankan, se bilder nedan.

image

image

Här kan ni se en film från intervallerna nr 2, riktigt grymt jobbat av tjejerna! 🙂 Klicka på bilden för att komma till klippet 🙂

Instagram-film