Intervaller med BABY Runners Team

Åh vad jag älskar tisdagar, då får jag springa/träna med en massa härliga och grymma tjejer! 🙂

Idag var det dessutom rena rama höstvädret och vintern kändes bortglömd för en stund – otroligt skönt. På schemat stod intervaller och Johanna hade ett superbra upplägg som kallas ”Supertusingar”. Första gången jag provar och herre min gud så jobbigt – men gött!

Det går ut på följande:

Spring 100 meter
– Vila 30 sek
Spring 200 meter
– Vila 30 sek
Spring 300 meter
– Vila 30 sek
Spring 400 meter

-Vila 2 min innan vi körde ett till varav.

Det blir alltså 1000 meter per omgång med kort vila och det ni ska tänka på är att hålla samma höga tempo, försöka hålla ungefär samma pace på de första 100 metrarna som på de sista 400. Det låter inte så mycket för världen men det är sjukt jobbigt! Det går givetvis att köra samma på en löpband. Vi måttade upp mellan lyktstolpar i Rålis då det är ungefär 20 meter mellan varje. Jag hade Runkeeper-appen på och det blev lite drygt 2 km totalt 🙂 Men sen slängde vi på en bonus och körde 2x 100 och 200 meter som avslut! alla var så gymt duktiga! Det handlar om att efter sin egen förmåga prestera och pressa sig själv, vi alla är olika snabba så det handlar inte om att tävla. För min del passade jag på att ta rygg på dem som kändes snabbare än mig, det gjorde att jag pressade mig ytterligare. Man får liksom ta till vara på de knep man tycker funkar själv 🙂

Vi avslutade med lite bålövningar innan vi tackade för dagen.

Grymt bra jobbat allihopa! Intervaller är som bäst när dom görs i grupp! ♥
Jobbigaste passet hittills om ni frågar mig!
image

image