Dessa frestelser…

En stor anledning till att jag varit överviktig är godiset. Jag har nästan ätit något varje dag så länge jag kan minnas med vissa bra perioder när jag trappat ner. Jag åt väldigt illa innan… oftast två ggr om dagen med godis efter middagen. Illa!

Men godis, det är fan som knark. Jag har då aldrig testat på droger men jag kan faktiskt tänka mig att det har en liknande effekt för det är hemskt beroendeframkallande. Och man blir galen om man inte får det. jag kunde få en otrolig abstinens och när jag väl fick äta det spred det sig som ett lugn och lyckorus i kroppen. Helt knäppt.

Det var först på slottet jag verkligen förstod hur djupt beroende jag var. Många säger ju att det tar 2 veckor att bli kvitt sötsuget… johejdu… jag tänkte på godis varje dag, tom drömde om det! Ända fram tills nu i programmet, och då var vi inne i vecka sex. Så att det just var godis i rummet av frestelser var det absolut värsta som kunde hända samtidigt som det bästa. När jag satt där så kände jag ett enormt sug men samtidigt var det faktiskt inte speciellt svårt att avstå. Jag hade bestämt mig, varit utan så länge och det var precis som Christian sa det bästa beslutet jag kunde ta. Det blev en tävling mot mig själv och mitt beroende.

Dom där 10 minutrarna har nog aldrig känts så långa. Det tom doftade godis! Så innan jag gick ut så var jag i alla fall tvungen att dofta på det när jag ändå inte skulle äta det 😉 Det stillade på något sätt behovet för stunden där och då och jag är så sjukt stolt att jag lät bli. Hade vi velat vinna denna tävling så hade vi skickat in Christian för han hade ätit minst en hel skål hahaha Men den här gången var en vinst inte lika viktigt, det handlade om den förändring vi valt att göra och om våra beslut i framtiden.

Emma Vs Godiset 1 – 0!!!

Tyvärr kan jag säga att jag kämpar än idag… men jag tror inte riktigt på att ta bort saker helt utan att hitta en balans. Jag blir tyvärr som ett barn när något blir förbjudet, då vill jag ha det ännu mer! Skillnaden idag är att jag köper mina favoriter bara istället för en hel påse med lösgodis på 1kg 😉