Att göra förändringen…

Jag fick precis en kommentar från Per/Pelle, jag hoppas det är okej att jag lyfter fram din fråga för den känns så bekant och så otroligt vanliga bland oss alla! Och jag vill gärna dela med mig av mitt svar till dig, för du berörde mig. Jag skulle så gärna vilja hjälpa dig, men som jag skriver kan vi bara hjälpa oss själva.

 

Emma kanske dumfråga men hur bestämmer man sig för en livsstilsförändring? varje gång jag gör det så ger jag upp efter ett par dar, särskilt när det går emot, t ex får ont i knäna och förkylningar etc

hur ska man tänka, för att klara motgångar och INTE ge upp? hoppas du kan ge några tips
/Pelle

ps typ försökt med allt, räkna klalorier, vv och dietister mm
ds är jag RÄDD för en förändring?

SVAR

Hej Per!

Det är ingen dum fråga alls, jag har själv ställt mig den under många år. Men det finns heller inget svar tyvärr… det är DU som måste hitta svaret. Varför du så gärna vill göra förändringen, om du ens vill det? (Eller är redo för det)

Jag lurade mig själv länge att jag var glad och lycklig… men det kom en dag när allt föll. Jag insåg hur dåligt jag mådde, hur ledsen jag var inombords, hur missnöjd jag var med mitt utseende och att jag ville känna mig fin. Varför vill du göra din förändring? Alla har vi våra olika anledningar. En del gör det för sina barns skull, en del för att komma i en bröllopsklänning, någon annan för att komma i några gamla jeans… osv. För mig handlade det mycket om att jag ville att min utsida skulle få spegla min insida… jag ville kunna känna mig ”normal” och bli bemött som alla andra och köpa kläder som alla andra. Känna mig fin – på riktigt. Det är en stor process och en lång sådan, jag jobbar dagligen med det fortfarande och kommer få göra i år framöver. Men jag har bestämt mig, och jag tänker inte ge upp som jag gjort innan och så som du beskriver. Gör det ordentligt – EN gång… så slipper du börja om gång på gång. Slutför det du verkligen vill. Det kommer inte vara lätt, det gör ont, det är jobbigt, det är sjukt tråkigt att inte få äta som man vill osv… men du gör det för dig själv, för din hälsa och din kropps välmående. Allt det andra handlar om quickfix för hjärnan… sen får du ångest när du ätit, eller hur? Ändra på det, det är du som bestämmer. Ta kontroll. Håll ut!

Men du kan bara göra det själv, hitta något som driver dig. Som du tar fram och tänker på när det är som jobbigast, som får dig att inte ge upp. Det kommer dagar då man faller, men skillnaden då är att du måste ta dig upp – på en gång! Gör om gör rätt. Varje dag är en ny dag, en dag du kan bestämma dig för att göra förändringen. Börja ikväll, inte imorgon eller på måndag. Gå All in… det kommer vara värt alla jobbiga stunder! Jag lovar!

Stort lycka till – jag vet att du klarar det, bestäm dig på riktigt denna gången bara. Och visa alla vad du går för – låt ingen stoppa dig – framförallt inte dig själv.

Kram!