1km-intervaller

Idag var det ju tisdag igen vilket innebär att det är träff med löpgruppen – Yeeey! Det ger alltid så himla härlig energi! 🙂

Jag valde att avstå från deltagandet själv idag pga min häl… tänkte att den får vila en hel dag och se om det blir bättre. Trist men vågade inte chansa.

Upplägget för dagens pass var intervaller i kombination med styrka som vi brukar köra men idag körde vi längre intervaller på 1 km för att få en mer uthållig utmaning. Vi gjorde enligt följande:

• Uppvärmningsjogg

• Parade ihop oss två och två för att byta av varandra med en high-five mellan löpning och styrkan

• En person löper 1km (i vårt fall från Rålis bort till Mälarpaviljongen och tillbaka) i ett tempo som är över sin vanliga jogg och känns ansträngande.
Den andra personen är kvar på plats och gör två olika styrke övningar tills den personen som springer är tillbaka – och då byter av varandra.

• Styrkeövningarna
Vända 1: Grodhopp & Mountainclimbers
Vända 2: Squats & Hopp på ett ben
Vända 3: Snabba jämnfotahopp (på stället) & Burpees

• Nedjogg

Det var riktigt tufft att stå bredvid idag utan att kunna vara med! Men hoppas att jag fyllde mim fuktion i att peppa och hjälpa till med Styrkeövningarna.  Jag kunde även agera fotograf med Johannas kamera, uppdaterar detta inlägg med de bilderna imorgon när hon lagt upp dom i sin blogg 🙂 Här kommer en jag tog vid nedvarvningen så länge.

image

Jag är grymt stolt över alla idag, det var ett tufft pass och alla kämpade på så himla bra!!! Underbart med träning i grupp när alla hjälps åt och peppar och pushar varandra till att orka lite till! HEJA HEJA! ♡

grodhoppmoutain squatshopppaettben burpees